Referat: BK Skansen - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael L – Alfons, Martin N, Alex, Linus – Maksym, Joel, Johan S, Amine – Henke, Anders

Avbytare var Vasilis som spelade sista 25 min:a som höger yttermittfältare och Jamal som spelade sista kvarten som innermittfältare.

Vid ankomsten kunde konstateras att planen inte på långt när var så liten som det sagts (speciellt av viss person) även om den var betydligt mindre än vår nya hemmaplan.

Vi tog tag i taktpinnen direkt, bet oss fast bra på deras planhalva och skapade flera chanser. Den första riktigt heta var när Henke kom fri mot en utrusande målvakt redan efter 5 minuters spel och lade vad som föreföll vara en perfekt avvägd lobb över målvakten men som blev något för hög och landade ovanpå ribban (?- kanske ovanpå målet). Det här scenariot börjar bli välbekant. Det är åtminstone tredje gången någon av våra forwards gör lobbar över målvakten som går alldeles precis över/vid sidan av målramen. Andra gången ett ledningsmål var ytterst nära var när Amine fick till ett bra långskott som gick ribba-ut.

Efterhand tog sig Skansen mer in i matchen och mot slutet av halvleken hade de nog ett litet spelövertag. De skapade dock ingenting som liknade en het målchans.

Andra halvlek liknade den första i så måtto att vi dominerade i början om än inte spelmässigt lika klart som i första halvlek. Vi hade kanske inte heller riktigt så klara målchanser som de ovannämnda i början av matchen men otroligt många hyfsade chanser och mycket spel på deras planhalva. Vi hade väldigt många nickar från nära håll men alla smet utanför målet vilket får anses ganska svagt.

Efterhand började Skansen även i den här halvleken jämna ut spelet lite men det skulle dröja ända till den 79:e min innan de hade sin första klara (? – såg åtminstone ut så från sidan) målchans i matchen när en frispark ganska lågt och med liten marginal smet förbi alla i en bana mycket nära mål. Minuten efteråt hände sedan det som inte fick hända. Efter lite tveksamt försvarsspel på några händer kunde Skansen rulla in 1-0.

Vi visade dock bra moral och tryckte på bra igen. Det skulle till sist ge utdelning i form av den kvittering som fastställde slutresultatet 1-1 men knappast på ett förväntat sätt och med en stor portion tur. I den första övertidsminuten slog Maksym en ganska lös frispark som inte borde inneburit något stort problem för målvakten men som han – antagligen delvis på grund av en av regnandet hal boll – efter att ha haft ett som det föreföll klart grepp om bollen, tappade in den. Även om målet var minst sagt välförtjänt så var det alltså dock ett rent gratismål av en typ man sällan ser.

Vi borde vunnit den här matchen och, misstänkte många av oss efteråt, hade vi satt någon av våra chanser i början hade det nog kunnat bli en rätt bekväm seger. Vi kom för dagen hyfsat bra runt på kanterna men såväl inlägg som den sista avgörande passningen överallt på planen var ofta dåliga/slarviga. Detta tillsammans med att vi testade deras målvakt så extremt lite bidrog också till resultatet. Som framgår av statistiken nedan hade vi många avslut men borde skjutit än mer och framför allt något mer välriktat. Många av avsluten var som nämnts nickar med lite halvdålig riktning även de. Försvarsmässigt såg det förutom vid målet mycket stabilt ut. Vi rullade runt med stor säkerhet och stort lugn innan vi valde ett bra alternativ att starta våra anfall och avstyrde ofta på ett tidigt stadium Skansens anfall.

I årets första match borta mot Smygehuk ska vi vara mycket nöjda med att vi lyckades knipa en poäng i en match där de var det aningen bättre laget men i de två senaste matcherna har vår magra poängutdelning inte alls motsvarat matchbilderna.

Statistik: Hörnor: 7-3 Avslut på mål: 5-4 Avslut utanför: 11-4